Προνηπιακά Εργαστήρια

Παιχνιδοκαμώματα & ένας Συνοδός

1-3 & 3-5 ετών

Τρίτη 17.30 - 18.30 (1-3 ετών Ομάδα Α)

Τρίτη 18.45 - 19.45 (1-3 ετών Ομάδα Β)

Παρασκευή 18.45 - 19.45 (3-5 ετών)

Συντονίστρια Εργαστηρίου: Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

why_kids_need_free_play.jpg

Ένα εργαστήριο που προάγει τη σημασία του παιχνιδιού στην τρυφερή προσχολική ηλικία, την αξία της ομάδας, τη μοναδικότητα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές, πολλά υλικά και τρόπους επικοινωνίας, διαφορετικά είδη τέχνης και έκφρασης οι δύο ομάδες των μικρών Αερικών θα παίξουν ατελείωτα!

 

Συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργούμε δικά μας παιχνίδια, γνωρίζουμε παιχνιδοτράγουδα και παίζουμε με τη μουσική, εξερευνούμε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε την έννοια της ομάδας. Μέσα από την ομάδα μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε ρόλους και να μην φοβόμαστε την έκθεση, αλλά και πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους υπόλοιπους. Συνθέτοντας ιστορίες, παιχνίδια κ.α. γινόμαστε δημιουργικοί, ακούμε και παρατηρούμε τους γύρω μας, συμμετέχουμε σε έναν αμοιβαίο συμβιβασμό για ένα ομαδικό αποτέλεσμα. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες μας βοηθάει στην αναγνώρισή τους και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ανεξαρτησία και την αυτοεκτίμηση.  

 

Θα γνωρίσουμε παιχνίδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά θα ζήσουμε και την μαγεία της δημιουργίας του δικού μας παιχνιδιού! Βάζουμε τους κανόνες και τους ακολουθούμε, τους τροποποιούμε και δημιουργούμε ένα νέο παιχνίδι! Ένα εργαστήριο που μας φέρνει σε επαφή με την "μάθηση" της πραγματικής ζωής βοηθώντας τα παιδιά να προετοιμαστούν για την καθημερινή εμπειρία της επικοινωνίας και της σχέσης με τους άλλους ανθρώπους. 
Το παιχνίδι απελευθερώνει!

Moms & Toddlers Yoga

Τρίτη 11.00 - 12.00 

Πέμπτη 17.30 - 18.30

Συντονισμός Εργαστηρίου: Άννα Σαρούκου (Yoga Instructor)

23736368_713199932212636_613226073204064

Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν μικροί και μεγάλοι συναντιόμαστε για να δημιουργήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κινηθούμε μαζί ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και τρόπους επικοινωνίας. Εξερευνώντας κινητικές και αναπνευστικές δεξιότητες απολαμβάνουμε ένα μάθημα Μums &Τoddlers Υoga. Αρχίζουμε σταδιακά ένα βιωματικό ταξίδι ενεργοποίησης των αισθήσεων, όπου κάθε ήχος, κάθε βήμα και χρώμα ξεδιπλώνει για κάθε συμμετέχοντα ~μικρό και μεγάλο~ μία μοναδική διαδρομή όπου όλοι συμβάλουμε στην εξέλιξη της. Μαθαίνουμε να εστιάζουμε στην παρούσα στιγμή και να αφουγκραζόμαστε ουσιαστικά και βαθιά ο ένας τον άλλον. H είσοδος στην αίθουσα αποτελεί ένα πέρασμα όπου επιδιώκουμε να απομονώσουμε κάθε εξωτερικό ερέθισμα, να αφεθούμε στον χρόνο που απλώνεται μπροστά μας και να παρατηρήσουμε τη σταδιακή κοινωνικοποίηση και την ένταξη κάθε παιδιού στη δομή μίας ομάδας. Μέσα από ασκήσεις, αναπνευστικά & κινητικά παιχνίδια, στιγμές χαλάρωσης και συγκέντρωσης οι γονείς έρχονται σε επαφή με έναν νέο τρόπο συνομιλίας με τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας τους. Γονείς και παιδιά διδάσκονται ο ένας από τον άλλο και ανακαλύπτουν ένα επιπλέον σημείο συνάντησης μέσα από το χαμόγελο και την κίνηση, το τραγούδι και τις παύσεις, την αγκαλιά και την χαλάρωση. Μία ώρα δημιουργίας, εξερεύνησης, φροντίδας και αγάπης τόσο για τη συναισθηματική όσο και για σωματική εξέλιξη των μικρών μας φίλων.
Νamaste :-)

Παιχνίδια με την Ελένη (1-3 ετών)

Σάββατο 11.00 - 12.00 (1-3 ετών & Συνοδός)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Ελένη Κουτσούκου (Βρεφονηπιοκόμος)

Επιλεγμένα Σάββατα του μήνα!

Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στο ημερολόγιο!

3b8e3989380c4bff86137460b93dcbc7.jpg

Στο Αερικό σχεδιάσαμε ένα πρωινό γεμάτο κέφι, δημιουργία, διασκέδαση, φαντασία, έκφραση και κίνηση αποκλειστικά για τα πιο μικρά μας Αερικά! Στα Παιχνίδια με την Ελένη σας περιμένει ένα εργαστήριο παιχνιδιού και γνώσης για τα μικρά Αερικά (1-3 ετών) το οποίο περιλαμβάνει χειροτεχνίες και κατασκευές, μουσική και χορό, αισθητηριακές δραστηριότητες και διαφορετικές θεματικές δημιουργίας που κρύβουν εκπλήξεις!
Το πρωινό μας πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδάκια που δεν πάνε σχολείο, αλλά θέλουν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν και φυσικά να γίνουν μια όμορφη παρέα με τα υπόλοιπα μικρά Αερικά. Επιλεγμένα Σάββατα του μήνα υποδεχόμαστε τα παιδάκια 1-3 ετών μαζί με έναν συνοδό! Τα προγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν με έγκαιρη ειδοποίηση. Κατά τη διάρκεια του χρόνου θα υπάρξουν εργαστήρια μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής για τους μικρούς chef.