Παιδικά / Εφηβικά Εργαστήρια

Kids-Doing-Art.jpg

Μικρά Χεράκια Δημιουργούν!

Εργαστήριο Εικαστικών/Κατασκευών (4-10 ετών)

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα ρεύματα τέχνης και τη δουλειά διαφορετικών καλλιτεχνών, δημιουργούν με μεθοδικό τρόπο, και μέσα από την εξερεύνηση και την παρατήρηση έργων τέχνης,

αναπτύσσουν την προσωπική τους έκφραση, εκφράζονται ελεύθερα, ξεδιπλώνουν τον εσωτερικό τους κόσμο και καλλιεργούν την φαντασία τους.
Το εργαστήριο περιλαμβάνει ζωγραφική και κατασκευές που πραγματοποιούνται εναλλάξ κάθε Παρασκευή.

Οι συναντήσεις διαρκούν μία ώρα και τα υλικά τα προσφέρει το Αερικό.

Παρασκευή 18.15 - 19.15

Συντονισμός Εργαστηρίου: Αγγελική Ξηροκώστα (Εικαστικός)

Μάρω Τσακωνάκου (Εικαστικός/Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος)

                                                 

                                                 

WRCharlenenursury10.jpg

Μουσικά Εργαστήρια

Το εργαστήριο της Πέμπτης ανήκει στην κατηγορία "Παίζω με τους ήχους/Δημιουργώ/Εκφράζομαι/​Ανακαλύπτω μουσικά όργανα" και αφορά ηλικίες 2-4 ετών με έναν συνοδό!

 

 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το ρυθμό, τη μελωδία την κίνηση και το λόγο.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κρουστά και μελωδικά κρουστά όργανα, θα μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους μικρές μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, θα ασχοληθούν με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και θα φτιάξουν τις δικές τους ηχοϊστορίες!

Παρασκευή: 19.15 - 20.15 

Συντονισμός Εργαστηρίου: Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

23736368_713199932212636_613226073204064

Moms & Toddlers Yoga

Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν μικροί και μεγάλοι συναντιόμαστε για να δημιουργήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κινηθούμε μαζί ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και τρόπους επικοινωνίας. Εξερευνώντας κινητικές και αναπνευστικές δεξιότητες απολαμβάνουμε ένα μάθημα Μums &Τoddlers Υoga. Αρχίζουμε σταδιακά ένα βιωματικό ταξίδι ενεργοποίησης των αισθήσεων, όπου κάθε ήχος, κάθε βήμα και χρώμα ξεδιπλώνει για κάθε συμμετέχοντα ~μικρό και μεγάλο~ μία μοναδική διαδρομή όπου όλοι συμβάλουμε στην εξέλιξη της. Μαθαίνουμε να εστιάζουμε στην παρούσα στιγμή και να αφουγκραζόμαστε ουσιαστικά και βαθιά ο ένας τον άλλον. H είσοδος στην αίθουσα αποτελεί ένα πέρασμα όπου επιδιώκουμε να απομονώσουμε κάθε εξωτερικό ερέθισμα, να αφεθούμε στον χρόνο που απλώνεται μπροστά μας και να παρατηρήσουμε τη σταδιακή κοινωνικοποίηση και την ένταξη κάθε παιδιού στη δομή μίας ομάδας. Μέσα από ασκήσεις, αναπνευστικά & κινητικά παιχνίδια, στιγμές χαλάρωσης και συγκέντρωσης οι γονείς έρχονται σε επαφή με έναν νέο τρόπο συνομιλίας με τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας τους. Γονείς και παιδιά διδάσκονται ο ένας από τον άλλο και ανακαλύπτουν ένα επιπλέον σημείο συνάντησης μέσα από το χαμόγελο και την κίνηση, το τραγούδι και τις παύσεις, την αγκαλιά και την χαλάρωση. Μία ώρα δημιουργίας, εξερεύνησης, φροντίδας και αγάπης τόσο για τη συναισθηματική όσο και για σωματική εξέλιξη των μικρών μας φίλων.
Νamaste :-)

Τρίτη: 11.00 - 12.00 

Πέμπτη: 17.30 - 18.30

Συντονισμός Εργαστηρίου: Άννα Σαρούκου (Yoga Instructor)

15665927_1510573525625437_28472430212443

Kids Yoga Session (4-8 ετών)

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη συναντιόμαστε για kids yoga session στην Ομάδα Έκφρασης & Παιχνιδοπλασίας Αερικό. Μέσα από μία πλήρη πρακτική παιδικής yoga δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς συμμετέχνοντες να ενταχθούν σε ένα μάθημα όπου μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν αρχικές θέσεις της yoga αποκτώντας παράλληλα δυνατό και ευλύγιστο σώμα. Μέσα από τη ροή κάθε πρακτικής καλλιεργείται η έννοια του ομαδικό πνεύματος και της συνεργασίας, της προσωπικής συγκέντρωσης και του αλληλοσεβασμού, της αντίληψη της αναπνευστικής λειτουργίας και της χαλάρωσης. Ισορροπούμε για να γίνουμε δέντρα, διασκεδάζουμε σαν μικροί βάτραχοι και αλληλοστηριζόμαστε για να μεταμορφωθούμε σε ένα μεγάλο αεροπλάνο. Μέσα από ποικιλία δρατηριοτήτων και ειδικό σχεδιασμό, κάθε φορά συναντιόμαστε για να πραγματοποιήσουμε ένα νέο ταξίδι που ξεκινάει και τελειώνει με ένα μεγάλο χαμόγελο :-)

Αναφορικά, τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα από την άσκηση τους στη yoga είναι:

* Διατηρούν τη σωματική τους ελαστικότητα

* Μαθαίνουν να αναπνέουν αργά και συνειδητά

* Καλλιεργούν ηρεμία και αποβάλλουν το άγχος

* Συνεργάζονται και λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο μίας ομάδας * Βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση τους

* Καλλιεργούν αγάπη και αποδοχή τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους

* Μαθαίνουν για τη φύση και το περιβάλλον

* Εξελίσσουν τη φαντασία τους και βελτιώνουν τις αισθήσεις τους με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο

Δευτέρα: 18.00 - 19.00  (4-8 ετών)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Άννα Σαρούκου (Yoga Instructor)

Kepler-Academy-Edmonton.jpg

Παιχνιδοκαμώματα 1-3 ετών

Ένα εργαστήριο που προάγει τη σημασία του παιχνιδιού στην τρυφερή προσχολική ηλικία, την αξία της ομάδας, τη μοναδικότητα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές, πολλά υλικά και τρόπους επικοινωνίας, διαφορετικά είδη τέχνης και έκφρασης οι δύο ομάδες των μικρών Αερικών θα παίξουν ατελείωτα!

 

Συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργούμε δικά μας παιχνίδια, γνωρίζουμε παιχνιδοτράγουδα και παίζουμε με τη μουσική, εξερευνούμε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε την έννοια της ομάδας. Μέσα από την ομάδα μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε ρόλους και να μην φοβόμαστε την έκθεση, αλλά και πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους υπόλοιπους. Συνθέτοντας ιστορίες, παιχνίδια κ.α. γινόμαστε δημιουργικοί, ακούμε και παρατηρούμε τους γύρω μας, συμμετέχουμε σε έναν αμοιβαίο συμβιβασμό για ένα ομαδικό αποτέλεσμα. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες μας βοηθάει στην αναγνώρισή τους και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ανεξαρτησία και την αυτοεκτίμηση.  

 

Θα γνωρίσουμε παιχνίδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά θα ζήσουμε και την μαγεία της δημιουργίας του δικού μας παιχνιδιού! Βάζουμε τους κανόνες και τους ακολουθούμε, τους τροποποιούμε και δημιουργούμε ένα νέο παιχνίδι! Ένα εργαστήριο που μας φέρνει σε επαφή με την "μάθηση" της πραγματικής ζωής βοηθώντας τα παιδιά να προετοιμαστούν για την καθημερινή εμπειρία της επικοινωνίας και της σχέσης με τους άλλους ανθρώπους. 
Το παιχνίδι απελευθερώνει!

Τρίτη: 18.15 - 19.15

Συντονισμός Εργαστηρίου:

Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

african-class.jpg

Μουσικοχορευτικό Εργαστήριο Αφρικάνικοι Ρυθμοί με χορό & μουσική

Το εργαστήριο της Παρασκευής ανήκει στην κατηγορία "Σωματική Έκφραση" και αφορά ηλικίες 4-12 ετών!

 

Ο Dauda Conteh και η Ευφροσύνη Πάτρα μας ταξιδεύουν στις χώρες της Δυτικής Αφρικής μέσα από το ρυθμό και τη μουσική, το χορό, το τραγούδι και τις ιστορίες!

Ο αφρικάνικος χορός δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με το χώρο γύρω τους, τον κύκλο της ζωής, το ρυθμό και την κίνηση, την έκφραση των συναισθημάτων, τη σωματογνωσία, την εκτόνωση της έντασης και την ευεξία! Η έννοια της ομάδας, που είναι τόσο σημαντική στον αφρικάνικο πολιτισμό, αποκτά ουσία, γινόμαστε μέλος της, επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε, μας βοηθάει να καλλιεργήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να αισθανθούμε δημιουργικοί!

 

Μέσα από αφρικάνικα κρουστά και έγχορδα μουσικά όργανα, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και ιστορίες γνωρίζουμε και ανακαλύπτουμε τον πολιτισμό της Δυτικής Αφρικής, ενώ παράλληλα γυμνάζουμε όλο μας το σώμα και εκτονώνουμε την ένταση της εβδομάδας! Μέσα από κάθε μάθημα τα μικρά μας Αερικά αισθάνονται τη χαρά της έκφρασης και της κίνησης, την ανακάλυψη της τέχνης και του πολιτισμού και την σωματική/ψυχική ανάταση!

Παρασκευή: 18.15- 19.15  4-10 ετών

Συντονισμός Εργαστηρίου: Dauda Conteh (Χορευτής/Μουσικός)

                                                 Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

Butterfly-Garden.jpg

Ο όρκος των Πράσινων Ιπποτών 

Περιβαλλοντικό Εργαστήριο

Εξερεύνηση, παρατήρηση, μετρήσεις, φύτεμα και άλλες δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής νοημοσύνης των παιδιών. Παίρνουμε μεγεθυντικούς φακούς, σημειωματάρια και μολύβια και συλλέγουμε στοιχεία για τα οικοσυστήματα και ανακαλύπτουμε τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που αναπτύσσουν μεταξύ τους τα έμβια όντα. Συνεργαζόμαστε και ανακαλύπτουμε τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όταν ο καιρός μας το επιτρέπει το παιχνίδι μας μεταφέρεται έξω, σε βουνά, πάρκα και παραλίες!

Παίζουμε, εξερευνούμε, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε να προστατεύουμε τη φύση!

Προσωρινά ανενεργό

Σάββατο Επιλεγμένες ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται!

 (4-8 ετών)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Βάσια Κουρεμένου (Περιβαλλοντολόγος)

61SSxaiPHBL.jpg

Μικροί και Μεγάλοι Επιστήμονες

Τα Σάββατα μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο των μαθηματικών, της μηχανικής και της Φυσικής!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν πέφτουν οι άνθρωποι στο Νότιο Πόλο; Ποια μυστηριώδης δύναμη είναι αυτή που τους κρατάει στερεωμένους στη Γη;; Γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα ελικόπτερο, ένα ασανσέρ ή ένα ανυψωτικό μηχάνημα; Σας εντυπωσιάζουν οι πλανήτες και οι αστερισμοί;; Έχετε φανταστεί ότι θα μπορούσατε ενώ ζωγραφίζετε να φωταγωγείτε μια μικρή πολιτεία ή να μετακινείτε ένα αυτοκινητάκι πάνω στο χαρτί; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντήσουμε μέσα από παιχνίδια γύρω από τα μαθηματικά, τη μηχανική και τη φυσική! 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με τις επιστήμες της φυσικής, των μαθηματικών και της μηχανικής, αλλά και η κατανόηση των φυσικών φαινομένων μέσα από βιωματικούς τρόπους. Θα παίξουμε, θα κάνουμε πολλά πειράματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα κάνουμε κατασκευές, θα λύσουμε γρίφους και μέσα από το παιχνίδι θα αποκαλύψουμε το μυστήριο γύρω από διάφορα ερωτήματα που μας απασχολούν για τον τρόπο που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο Κόσμος μας! Στο τέλος του κάθε μήνα όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους έντυπο υλικό πειραμάτων και επεξήγησης των φυσικών φαινομένων! 

Προσωρινά ανενεργό

Σάββατο 17.30 - 18.30 (4-10 ετών)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Ελένη Γρηγοριάδη (Φυσικός)

2 φορές το μήνα! Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στο Ημερολόγιο

Image by Mike Petrucci

Εικαστικό Εργαστήρι Εφήβων

Στην ομάδα ζωγραφικής για εφήβους μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αγαπούν τη ζωγραφική και θέλουν να εμβαθύνουν στις βασικές αρχές του σχεδίου. Γνωρίζουμε την γραμμή ως σχέδιο και ως σχήμα, το φως, την σκιά και το χρώμα καθως και τις τεχνικές και τα υλικά που απαιτούνται για να φτάσουμε από τη διαδικασία στο ιδανικό αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να ζωγραφίζουν συνθέσεις, νεκρές φύσεις και πορτραίτα με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα.

Προσωρινά ανενεργός

Σάβαττο: 13.00 - 14.30

Συντονισμός Εργαστηρίου: Σωτήρης Σωτηρίου (Εικαστικός)

Summer Academy 16.png

Μπες στο Παραμύθι! (θεατρικό Εργαστήρι)

Μια συνάντηση για να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας με οδηγό τη φαντασία μας!

Μέσα από παιχνίδια, μεταμορφώσεις, αυτοσχεδιασμούς, αλλά και με παραμύθια, ιστορίες, μικρά θεατρικά έργα, το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού στοχεύει να ενισχύσει τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την επικοινωνία, τη συναισθηματική νοημοσύνη, την ομαδική συνεργασία κλπ. Μια ώρα εξερεύνησης στο μαγικό κόσμο του θεάτρου για να χαλαρώσουμε, να εκφραστούμε καλλιτεχνικά, να παίξουμε, να παρατηρήσουμε και να μάθουμε περισσότερα τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τον κόσμο που μας περιβάλλει!

Προσωρινά ανενεργό

Τετάρτη: 18.00 - 19.00 

Συντονισμός Εργαστηρίου: Κατερίνα Μαγαράκη (Θεατρολόγος)

Disney-stpry-contest.jpg

Κόκκινη κλωστή δεμένη...

Εργαστήριο δημιουργικής σκέψης 

& Μυθοπλασίας 

Δώσε λέξεις να γυρίσει παραμύθι για ν’ αρχίσει! Τα μικρά αερικά φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους παραμύθια και τα μετατρέπουν σε θέατρο σκιών, κόμικ, κουκλοθέατρο και ό, τι άλλο γεννά η φαντασία τους!

Μέσα από την καθοδήγηση της παιδαγωγού και έχοντας δώσει τα αρχικά ερεθίσματα (ήρωες, θέμα, κατάσταση κτλ.) τα παιδιά δημιουργούν τη δική τους ιστορία, φαντάζονται τους ήρωες, περιγράφουν τις επιλογές των ηρώων και δίνουν το δικό τους τέλος. Στη συνέχεια κάθε εβδομάδα επιλέγουμε τον τρόπο με τον οποίο θα οπτικοποιήσουμε την ιστορία μας και φτιάχνουμε τη δική μας παράσταση! Φτιάχνουμε ήρωες από πλαστελίνη, δημιουργούμε stop motion clips, κατασκευάζουμε θέατρο σκιών, ζωγραφίζουμε, φτιάχνουμε βιβλία και πολλά άλλα.  Ένα εργαστήριο που προωθεί τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία, τη συνεργασία, την ελεύθερη έκφραση και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση μοναδικότητας του καθενός!


Σας περιμένουμε κάθε Τρίτη 18.00 - 19.00 για  να δημιουργήσουμε και να
αυτοσχεδιάσουμε παρέα!

Προσωρινά Ανενεργό Εργαστήριο!

Τρίτη: 18.00 - 19.00 

Συντονισμός Εργαστηρίου: Δέσποινα Παγώνη (Μουσικοπαιδαγωγός)

3b8e3989380c4bff86137460b93dcbc7.jpg

Παιχνίδια με την Ελένη! (1-3 ετών)

Στο Αερικό σχεδιάσαμε ένα πρωινό γεμάτο κέφι, δημιουργία, διασκέδαση, φαντασία, έκφραση και κίνηση αποκλειστικά για τα πιο μικρά μας Αερικά! Στα Παιχνίδια με την Ελένη σας περιμένει ένα εργαστήριο παιχνιδιού και γνώσης για τα μικρά Αερικά (1-3 ετών) το οποίο περιλαμβάνει χειροτεχνίες και κατασκευές, μουσική και χορό, αισθητηριακές δραστηριότητες και διαφορετικές θεματικές δημιουργίας που κρύβουν εκπλήξεις!
Το πρωινό μας πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδάκια που δεν πάνε σχολείο, αλλά θέλουν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν και φυσικά να γίνουν μια όμορφη παρέα με τα υπόλοιπα μικρά Αερικά. Επιλεγμένα Σάββατα του μήνα υποδεχόμαστε τα παιδάκια 1-3 ετών μαζί με έναν συνοδό! Τα προγράμματα ενδέχεται να αλλάξουν με έγκαιρη ειδοποίηση. Κατά τη διάρκεια του χρόνου θα υπάρξουν εργαστήρια μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής για τους μικρούς chef.

Προσωρινά ανενεργό

Σάββατο 11.00 - 12.00 (1-3 ετών & Συνοδός)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Ελένη Κουτσούκου (Βρεφονηπιοκόμος)

Επιλεγμένα Σάββατα του μήνα!

Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στο ημερολόγιο!

eco-friendly-puppet-theaters-for-kids.jp

Παιχιδοκαμώματα 3-5 ετών

Ένα εργαστήριο που προάγει τη σημασία του παιχνιδιού στην τρυφερή προσχολική ηλικία, την αξία της ομάδας, τη μοναδικότητα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές, πολλά υλικά και τρόπους επικοινωνίας, διαφορετικά είδη τέχνης και έκφρασης οι δύο ομάδες των μικρών Αερικών θα παίξουν ατελείωτα!

 

Συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργούμε δικά μας παιχνίδια, γνωρίζουμε παιχνιδοτράγουδα και παίζουμε με τη μουσική, εξερευνούμε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε την έννοια της ομάδας. Μέσα από την ομάδα μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε ρόλους και να μην φοβόμαστε την έκθεση, αλλά και πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους υπόλοιπους. Συνθέτοντας ιστορίες, παιχνίδια κ.α. γινόμαστε δημιουργικοί, ακούμε και παρατηρούμε τους γύρω μας, συμμετέχουμε σε έναν αμοιβαίο συμβιβασμό για ένα ομαδικό αποτέλεσμα. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες μας βοηθάει στην αναγνώρισή τους και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ανεξαρτησία και την αυτοεκτίμηση.  

 

Θα γνωρίσουμε παιχνίδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά θα ζήσουμε και την μαγεία της δημιουργίας του δικού μας παιχνιδιού! Βάζουμε τους κανόνες και τους ακολουθούμε, τους τροποποιούμε και δημιουργούμε ένα νέο παιχνίδι! Ένα εργαστήριο που μας φέρνει σε επαφή με την "μάθηση" της πραγματικής ζωής βοηθώντας τα παιδιά να προετοιμαστούν για την καθημερινή εμπειρία της επικοινωνίας και της σχέσης με τους άλλους ανθρώπους. 
Το παιχνίδι απελευθερώνει!

Προσωρινά Ανενεργό Εργαστήριο!

Παρασκευή: 18.45 - 19.45

Συντονισμός Εργαστηρίου: Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)