Εργαστήρια Ενηλίκων

West African Dance & Singing

Παρασκευή 20.30 - 22.00

Συντονισμός Εργαστηρίου: Jo Kiero (Χορευτής/Τραγουδιστής)

12783750_997039530371759_628070197053831

Η Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας "Αερικό"και ο Jo Kiero σας προσκαλούν στα εργαστήρια Αφρικάνικου χορού για Ενήλικες και Εφήβους κάθε Παρασκευή 20.30 - 22.00.
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής! Παρουσίες χωρίς κράτηση δεν θα γίνονται δεκτές!
Συντονισμός εργαστηρίου: Jo Kiero
 
Ο Jo Kiero έχει έρθει από το Καμερούν και οι γνώσεις του στο χορό είναι πραγματικά ανεξάντλητες! Στο ανοιχτό εργαστήρι θα δοκιμάσουμε διάφορα είδη χορού όπως Παραδοσιακούς χορούς της Δυτικής Αφρικής, Afro Beat και Afro Contemporary!
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 20.30 - 22.00 στη σχολή χορού Salsa Caliente (Πατησίων 333) δίπλα στο Αερικό.
Το Αερικό εγκαινιάζει έναν κύκλο μαθημάτων χορού για ενήλικες και εφήβους από την Αφρική συνδυάζοντας μουσική, χορό και τραγούδι. Ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια της ομάδας και της επικοινωνίας μέσα από την κίνηση, βελτιώνουμε την αυτοπεποίθηση και την επαφή μας με τη φύση και τον άνθρωπο. Η αφρικάνικη μουσική μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε άμεση επαφή με το χώρο γύρω μας, με τη ζωή και το ρυθμό, με την κίνηση και την έκφραση των συναισθημάτων, την ένταση και την ευεξία!
Το εργαστήριο χωρίζεται ως εξής:

 • Ζέσταμα των μυών μέσα από χορευτικές ασκήσεις

 • Εισαγωγή σε βασικά βήματα και κινήσεις του αφρικάνικου χορού

 • Χορογραφίες βασισμένες στην παράδοση της Δυτικής Αφρικής/Afro Beat/Afro Contemporary

 • Χαλάρωση

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον παραδοσιακό χορό της Δυτικής Αφρικής, αλλά και με σύγχρονα είδη χορού εμπνευσμένα από την Αφρική!
Φοράμε άνετα ρούχα και φέρνουμε μαζί μας ένα μεγάλο χαμόγελο και διάθεση για πολύ χορό!
Παρουσίες χωρίς κράτηση δεν θα γίνονται δεκτές.
Συντονισμός εργαστηρίου: Jo Kiero

Χειροποίητες κατασκευές

& Τεχνικές Διακόσμησης​​

Τετάρτη 18.00 - 20.30 (2 φορές το μήνα)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Αγγελική Ξηροκώστα (Εικαστικός)

Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται κάθε μήνα στο Ημερολόγιο!

crafts 2019.png

Στο Αερικό δύο φορές το μήνα πραγματοποιούμε συναντήσεις δημιουργίας και χειροποιήματος για ενήλικες! Μαθαίνουμε καλλιτεχνικές πρακτικές που αποσκοπούν στην διακόσμηση και την κατασκευή Paper Quilling Art, Decoupage, fabrigami (origami με υφάσματα), κρακελέ, στένσιλ και πολλά άλλα που θα ανακαλύπτουμε κάθε μήνα μέσα από τα εργαστήριά μας! 


Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και όλα τα υλικά προσφέρονται από το Αερικό.

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

 1. Τεχνική του De Coupage. Επικάλυψη επιφανειών (π.χ. ξύλο, κερί, ύφασμα, γυαλί , κεραμικές επιφάνειες) με χάρτινα αποκόμματα  

 2. Μεταφορά εικόνας σε καμβά (εφαρμογή της τεχνικής του De coupage στην σύγχρονη τέχνη)

 3. Τεχνοτροπία κρακελε (π.χ. κρακελε σε ύφασμα χρησιμοποιώντας αλεύρι) 

 4. Origami - Fabrigami (π.χ. κατασκευή κοσμήματος με υφάσματα και μεταλλικά στοιχεία)

 5. Δημιουργία Stencil - Τύπωμα σε ύφασμα (π.χ. υφασμάτινη τσάντα)

 6. Διακοσμητικά αντικείμενα με Papier - Mache

 7. Διάφορα διακοσμητικά με ανακυκλώσιμα υλικά

 8. Τεχνική Quilling (Γνωριμία με την τεχνική της χαρτοπλεκτικής)

Yoga Sessions (Lvl 1-2)

Δευτέρα 19.15 - 20.30 

Πέμπτη 19.15 - 20.30

Συντονισμός Εργαστηρίου: Άννα Σαρούκου (Yoga Instructor)

21640353_1645256468880763_1254109125_o.j

Οι Δευτέρες στο Αερικό αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσει η εβδομάδα μας με δημιουργικότητα ανεξαρτήτως ηλικίας! Την Πέμπτη, μας δίνεται η δυνατότητα να αποβάλλουμε την ένταση και να κλείσουμε την εβδομάδα μας με χαλάρωση και ευεξία.


Το μάθημα περιλαμβάνει pranayamas, ροές asanas, βαθιά χαλάρωση και καθοδηγούμενο διαλογισμό. Οι συναντήσεις της Δευτέρας και της Πέμπτης μας προσκαλούν σε ένα βιωματικό ταξίδι όπου με αφετηρία την αναπνοή μας επαναπροσδιορίζουμε, παρατηρούμε και αφουγκραζόμαστε τον εαυτό μας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα μας, αλλά και τον τρόπο που όλα αυτά διοχετεύονται και ρέουν δημιουργικά μέσα στην καθημερινότητα μας. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων. 

Φοράμε άνετα ρούχα και ιδανικά φέρνουμε το δικό μας yoga mat. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε σχέση με την πρακτική μπορείτε να επικοινωνήσετε με την yoga instructor είτε στο email: solyoga.athens@gmail.com είτε μέσω της σελίδας στο Facebook: Sol Yoga Athens

Μουσικοθεατρικό Παιχνίδι

Σάββατο 17.00 - 18.30 

Συντονισμός Εργαστηρίου: Κατερίνα Μαγαράκη (Θεατρολόγος)

                                                 Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

physTheatre.jpg

Το παιχνίδι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή μας, δίνει ζωντάνια, χαρά, αφυπνίζει τη δημιουργικότητά μας. Η ηλικία δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Κρατώντας τα θετικά στοιχεία της παιδικής ηλικίας, όπως τον ενθουσιασμό, την περιέργεια, την έκπληξη μπροστά στις μικρές και στις μεγάλες ανακαλύψεις, μπορούμε ως ενήλικες να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας και να αποδεχτούμε μια μεγάλη πρόκληση: να αφεθούμε στην απόλαυση του παιχνιδιού! Με εργαλεία και τεχνικές από την παιδαγωγική της μουσικής και του θεάτρου, σας καλούμε σε ένα ταξίδι αναζήτησης, έμπνευσης, καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας.

Κρουστά Ενηλίκων (Ατομικά/Ομαδικά)

Κυριακή: 11.00 - 12.30 (Ομαδικά) 2 φορές το μήνα

Οι Ημερομηνίες ανακοινώνονται κάθε μήνα στο Ημερολόγιο!

Ημέρα & Ώρα Κατόπιν Συννενόησης (Ατομικά)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Νίκος Σταμούλης (Μουσικός)

42099727_475543789609978_258502701600892

Τα μαθήματα παραδοσιακών και έθνικ κρουστών ατομικά ή ομαδικά  ξεκίνησαν από την Ομάδα Αερικό σε συνεργασία με τον Νίκο Σταμούλη. Η Ομάδα Κρουστών συναντιέται στο Αερικό δύο φορές το μήνα. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα μουσικά όργανα και διάφορα ρυθμικά μοτίβα, ακούνε ήχους και γνωστές μελωδίες, χρησιμοποιούν το σώμα και τη φωνή τους, αυτοσχεδιάζουν και συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή μουσική και ρυθμική παρέα!
Το Αερικό διαθέτει μουσικά όργανα για τους συμμετέχοντες, αλλά εάν έχετε δικό σας κρουστό όργανο μπορείτε να το φέρετε. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε έμπειρους μουσικούς.

 

Σε κάθε συνάντηση μας περιμένει ο Νίκος Σταμούλης με παραδοσιακά και έθνικ κρουστά (νταραμπούκα, μπεντίρ, νταούλι, ρεκ, cajon). Όποιος θέλει να φέρει το δικό του μουσικό όργανο μπορεί! Βοηθός του σε αυτό το ταξίδι θα είναι η μουσικός Ευφροσύνη Πάτρα

Δράσεις Τέχνης & Βιωματικά Παιχνίδια

Προσωρινά Ανενεργό Εργαστήριο

Σάββατο 16.00 - 19.00 (2 φορές το μήνα)

Συντονισμός Εργαστηρίου: Νικόλ Λεβέντη (Ιστορικός Τέχνης)  & Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)

Οι Ημερομηνίες ανακοινώνονται κάθε μήνα στο Ημερολόγιο!

musical-theatre-camps-for-high-schoolers

Στις Δράσεις Τέχνης θα εξερευνήσουμε και θα μάθουμε για την τέχνη στις διάφορες εκφάνσεις, ανά τα χρόνια, μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες.  Κάθε φορά θα ασχολούμαστε με ένα καλλιτεχνικό ρεύμα, είτε με συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, είτε με εξειδικευμένες καλλιτεχνικές εκφάνσεις και μέσα σε αυτές θα προσπαθούμε να εξετάσουμε τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τον κινηματογράφο κτλ. της περιόδου. Με άξονα το ενδιαφέρον για κάθε μορφή τέχνης και πως αυτές διαμορφώνονται ανά τα χρόνια από τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιβάλλουν θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τις τέχνες (το θεωρητικό τους υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή τους) του παρελθόντος μέσα από δραστηριότητες που εστιάζουν στη δημιουργία ενός προσωπικού βιώματος πάνω στο αντικείμενο που κάθε φορά μελετάτε.

 

Οι δραστηριότητες επομένως είναι σωματικές, λεκτικές, δημιουργικές, ασκήσεις συνεργασίας και ατομικές, ασκήσεις προσωπικής έκφρασης και άλλα πολλά. Στόχος είναι να μάθουμε εμπειρικά για τις τέχνες του παρελθόντος μέσα από τις δραστηριότητες και να συζητήσουμε την εμπειρία μας. Το κάθε εργαστήριο θα συνοδεύεται από κείμενα για το θέμα που συζητάτε τα οποία θα παρέχονται στους συμμετέχοντες και εν μέρει θα συζητιούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, συμπληρωματικά ως προς τις βιωματικές δραστηριότητες. Τα εργαστήρια απευθύνονται στον καθένα που ενδιαφέρεται να μάθει για την τέχνη με έναν διαφορετικό τρόπο και δεν έχουν καμία προϋπόθεση προς του συμμετέχοντες.