Ημερολόγιο
Εργαστηρίων

Μουσικά Εργαστήρια
για γονείς και παιδιά (3-5 ετών)

Κάθε Τρίτη 17.30 - 18.30
Το εργαστήριο συντονίζει η Ευφροσύνη Πάτρα - Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια

  
Κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε για να παίξουμε μουσική με μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!
Γονείς και παιδιά σε μουσικές δημιουργίες και φωνητικές μονομαχίες εξερευνούν τους ήχους, τα μουσικά όργανα και τη φωνή τους! Τρέχουμε, παίζουμε, τραγουδάμε, γελάμε και διασκεδάζουμε ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τους σημαντικούς τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού και ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με αυτό. Ο σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και πολλές μουσικοκινητικές δραστηριότητες να ενισχύσουμε τους σημαντικούς τομείς ανάπτυξης του παιδιού. Η αίσθηση του χώρου και του σώματός μας μέσα σε αυτόν, ο λόγος, η λεπτή και αδρή κινητικότητα, η δημιουργία σχέσεων, η αλληλεπίδραση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι μερικά από αυτά που προσφέρει το Μουσικό Εργαστήρι. Παράλληλα, δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα της έκφρασης, της δημιουργίας, της συνεργασίας και της ενίσχυσης προσωπικών χαρακτηριστικών όπως είναι η αυτοπεποίθηση, πρωτοβουλία, η επίλυση δυσκολιών κ.α. Οι γονείς αποτελούν ένα απαραίτητο κομμάτι αυτού του εργαστηρίου! Αποτελούν το μέσο για να προσφέρουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς στα παιδιά και παράλληλα μέσα από τις δράσεις να ενδυναμώσουν τη σχέση γονέα-παιδιού. Αλλά και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα μέσα στην ομάδα να εκφραστούν,να αισθανθούν δημιουργικοί, να διασκεδάσουν και να αισθανθούν και οι ίδιοι παιδιά! Χρειαζόμαστε μόνο άνετα ρούχα και πολλή διάθεση! 
Ένα εργαστήριο όπου οι γονείς γίνονται παιδιά και τα παιδιά σαστίζουν με τους γονείς!
  

Μουσικά Εργαστήρια
για  παιδιά 6-12 ετών

Κάθε Τρίτη 18.45 - 19.45

Το εργαστήριο συντονίζει η Δέσποινα Παγώνη - Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια

  
Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που συνδιάζουν το ρυθμό, τη μελωδία την κίνηση και το λόγο.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κρουστά και μελωδικά κρουστά όργανα, θα μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους μικρές μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, θα ασχοληθούν με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και θα φτιάξουν τις δικές τους ηχοϊστορίες

Μουσικές Ηχοϊστορίες
για
Παιδιά (4-10 ετών)

Με εργαλεία μας τα μουσικά όργανα, το σώμα και τη φωνή μας, αλλά και τα αντικείμενα γύρω μας, δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες και τις επενδύουμε με ήχους! Κάθε κομμάτι της ιστορίας που θα φτιάξουν τα παιδιά θα εκπροσωπείται από ένα πάντρεμα ήχων και τραγουδιών.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τη δική μας ηχοϊστορία, να συνθέσουμε παρέα τραγούδια και να παίξουμε μουσική!

Στόχοι:

✔️ Καλλιέργεια της φαντασίας 
✔️Ενίσχυση της δημιουργικότητας και της έκφρασης
✔️Επαφή με τα μουσικά όργανα και τους ήχους
✔️ Δημιουργία ιστορίας 
✔️ Ψυχαγωγία και διασκέδαση
✔️ Αντιστοιχία ήχων με διαφορετικές δράσεις/πρόσωπα/λειτουργίες
​✔️Κοινωνικότητα - Συνεργασία - Ομαδικότητα