Ας γνωριστούμε

Ομάδα Έκφρασης & Παιχνιδοπλασίας "Αερικό"

Γνωρίστε την Ομάδα του Αερικού, τους στόχους και τα εργαστήριά μας! Τα εργαστήρια της Ομάδας του Αερικού πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς και ειδικούς επαγγελματίες των αντίστοιχων αντικειμένων. Η βιωματική εκπαίδευση, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η συναισθηματική ανάπτυξη, η ελεύθερη δημιουργία και η αυτοέκφραση είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας! Γνωρίστε μας!
Top

Ο χώρος μας!

  Το Αερικό απέκτησε σπίτι, εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα υλικά και σας περιμένει για να το γνωρίσετε από κοντά! Στο δρακόσπιτο του Αερικού υπάρχει χώρος για εργαστήρια που απαιτούν κίνηση, χώρος για εργαστήρια κατασκευών, αλλά και ένα μοναδικό κηπάκι για όλες τις περιβαλλοντικές μας δραστηριότητες! Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πατησίων, δίπλα στο σταθμό του Ηλεκτρικού Άνω Πατήσια δημιουργήσαμε ένα ζεστό χώρο για παιδιά και εφήβους και φυσικά για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά!!! 
  

Γνωρίστε τους συνεργάτες του Αερικού!

Ευφροσύνη Πάτρα
Μουσικοπαιδαγωγός - Μουσικοθεραπεύτρια

Κατερίνα Μαγαράκη
Θεατρολόγος

Δέσποινα Παγώνη
Μουσικοπαιδαγωγός - Μουσικοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνος Θωμόπουλος
Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικής Αγωγής - Γεωλόγος

Καλλιόπη Λιαδή
Εικαστικός - Αφηγήτρια

Άννα Σαρούκου 
Yoga Instructor

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και μέχρι τα χρόνια της ενηλικίωσης έζησε πλάι στη θάλασσα και τον ήλιο. Ίσως αυτό να εξηγεί τη σύνδεση και τη μεγάλη της αγάπη για την ελευθερία των φυσικών τοπίων και των χρωμάτων. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του project ¨Νομαδική Yoga¨, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιείται ως Kids Yoga Instructor (Flower Kids Yoga - module I). Σε συνέχεια της ενασχόλησής της με την παιδική yoga τον Σεπτέμβριο του 2017 θα παρακολουθήσει τo πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα "Yoga for Children with Autism and Special Needs" από την Shawnee Thornton Hardy και με την πιστοποίηση του διεθνούς οργανισμού Yoga Alliance. Ακολουθώντας το δρόμο της συνεχής εκπαίδευσης τον Απρίλη του 2017 συμπληρώνει 25h training με την Μπέτυ Παπαδοπούλου στην Yin Yoga & Creative Flow, ενώ το Νοέμβριο του 2016 παρακολουθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο "Yoga κατά τη διάρκεια της κύησης" με εισηγήτριες την Σταυρούλα Κατσίνα και τη Μαρία Μουχταρίδου.  
 
Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών με παιδικούς σταθμούς, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παράλληλα, ανακαλύπτει πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga.

Έχει παρακολουθήσει workshops forrest yoga inversions and arm balances, jivamukti yoga strengthening & flexibility, acro yoga, arm balances, διαχείρισης συμπεριφορών και ashtanga vinyasa traditional masterclass με τον Timo Jimenez. Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση ως yoga instructor στο site www.flust.gr, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από την πρακτική της yoga. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα. Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι...
 

Νάντια Λυντιρίδη
Νηπιαγωγός

  
Η Νάντια Λυντιρίδη είναι τελειόφοιτος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία και διπλωματούχος φλάουτου. Έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες,  σεμινάρια και διαγωνισμούς μουσικής. Έχει ασχοληθεί με το χορό (σύγχρονο και λάτιν) και διάφορες πολεμικές τέχνες, (tae kwo do, aikido και capoeira).
Έχει συμμετάσχει σε βιωματικά παιδαγωγικά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, θέατρου και εκπαίδευσης και μουσικοκινητικής αγωγής, ενώ παράλληλα εργάστηκε
 σε summer camp παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό και άλλες αναπηρίες.
 
Στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς συμμετείχε ενεργά στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα, όπου έλαβε μέρος στη διοργάνωση δραστηριοτήτων για παιδιά των προσφύγων .Ένα σημαντικό τμήμα της ενασχόλησής της αφορούσε στην ένταξη των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση και την ομαλή μετάβασή τους στο ελληνικό κοινωνικό πλαίσιο. Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποίησε, σε συνεργασία με συναδέλφους, εθελοντικά μουσικοκινητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε σχολεία και ορφανοτροφεία στην Ανατολική Αφρική (Τανζανία).
  

Νικόλ Λεβέντη
Ιστορικός Τέχνης

  
Η Νικόλ Λεβέντη είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορίας της Τέχνης. Αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Ιστορία και Θεωρεία της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει μετεκπαιδευτεί πάνω στην οργάνωση μουσειοπαιδαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες.
Υπήρξε υπεύθυνη του θεατρικού παιχνιδιού για ενήλικες σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, στα Ιωάννινα και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας και σε τοπικές ιδιωτικές δομές. Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εμψύχωση ομάδων ενηλίκων και στη ενδυνάμωση της ομάδας και κατ’ επέκταση του ατόμου μέσα από βιωματικές ασκήσεις που σχετίζονται με την τέχνη.
  

Δήμητρα Διακουμή
Νηπιαγωγός

  
Η Δήμητρα Διακουμή είναι απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2007 ενώ παράλληλα ανακάλυπτε τον κόσμο της θεατρικής αφήγησης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα βιωματικά σεμινάρια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων για τις ανάγκες των  παιδιών. Στόχος της είναι να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα ώστε τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις μέσα από το παιχνίδι, να εκφράζονται ελεύθερα, να μοιράζονται και να χαμογελούν!
    

Top
Θέλω να μαθαίνω 
τα Νέα του Αερικού!
Name
Email
Εγγραφή