Ημερολόγιο
Εργαστηρίων

Ταξίδια και Περιπέτειες
​στον Κόσμο της Τέχνης!


Παρασκευές  18.30 - 20.30 (4-12 ετών)

Υπεύθυνη προγράμματος: Καλλιόπη Λιαδή (Εικαστικός/Αφηγήτρια)

 Πρόγραμμα
  
Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο τα παιδιά, 6-12 ετών, διασκεδάζουν, πειραματίζονται, δημιουργούν και ταξιδεύουν με τα χρώματα, τα σχηματα, έργα μεγάλων ζωγράφων και διαφορετικές τεχνοτροπίες και κύριο όχημα τη φαντασία τους. Σε κάθε συνάντηση θα δημιουργούμε κάτι διαφορετικό και πρωτότπο για να διακοσμήσουμε το δωμάτιο μας, για να το προσφέρουμε σαν δώρο ή απλά για τη χαρά της δημιουργίας και της εξερεύνησης! 

Εμπνέομαι από τη Μυθολογία
και Δημιουργώ!

 Σάββατα 11.00-12.00  (5-12 ετών)

Υπεύθυνη προγράμματος: Καλλιόπη Λιαδή (Εικαστικός/Αφηγήτρια)

 Πρόγραμμα
  
Ένας μύθος, κάθε φορά, οδηγεί την ομάδα σε εξερεύνηση έργων μεγάλων ζωγράφων και στο σχεδιασμό και κατασκευή του δικού μας έργου! Η συνάντηση ξεκινά με την αφήγηση του μύθου, μετά παρατηρούμε και σχολιάζουμε τέσσερα έργα ζωγράφων που έχουν εμπνευστεί από το θέμα του μύθου. Με εικόνες και ιδέες για τις οποίες το έναυσμα ήταν ο μύθος, φτιάχνουμε τη δική μας
μοναδική καλλιτεχνική δημιουργία!

Η αφηγήτρια και εικαστικός Καλλιόπη Λιαδή θα αφηγηθεί τους μύθους: 

        ◽Απόλλωνας και Δάφνη
           ◽Το κουτί της Πανδώρας 
      ◽Σελήνη και Ενδυμίων
             ◽Τα μήλα των Εσπερίδων
       ◽Δίας και Μνημοσύνη 
                ◽Αταλάντη και Μελανίωνας
◽Λήδα και Κύκνος
         ◽Ο μύθος της Αράχνης

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο που τέσσερις ζωγράφοι επέλεξαν να απεικονίσουν τον κάθε μύθο, θα τον κουβεντιάσουν σαν ομάδα, και θα δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τα εικαστικά (ζωγραφική, κολάζ, μεικτές τεχνικές) και τις εφαρμοσμένες τέχνες (διακοσμητικά αντικείμενα, θυρεοί, σφραγίδες .κ..α).